HabsWorld.net -- 

Hvezda Hamiltonu Bulldogs, cesky utocnik Tomas Plekanec poskytl Habsworld exkluzivní interview. Dozvite se, jak Tomas hodnoti odehranou cast letosni sezony, jak stiha skledovat ceskou extraligu, ceho si od sveho odchodu za more nejvic vazi a mnoho dalsiho. Jen tak pro doplneni – letos Pleky odehral 80 utkani, ve kterych zaznamenal 64 bodu za 29 golu a 35 nahravek. S touto bilanci suverenne kraluje jak statistikam Buldoku tak i vsech ceskych hokejistu v AHL.


HW: Prekvapiva otazka – Jak hodnotis dosavadni prubeh sezony a co od ni jeste ocekavas?
Tomas: Tak hlavne druha pulka sezony byla rekl bych az vynikajici.
Dokazali jsme stahnout snad 15 bodovou ztratu na play-off a zhruba od unora jsme hrali 0,700%
vyher, coz je cislo, ktere konkuruje nejlepsimu tymu v lize! Nebyt nepovedene prvni pulky sezony,
tak jsme momentalne asi na prvnim miste divize. Ale letos jsme meli hodne mlady tym, takze
zkusenosti prichazeli postupne s pribyvajicim casem v sezone a ke konci nam pomohly posily
Begin s Komisarkem. A cil je jednoznacny, po postupu do play-off dojit samozrejme co nejdal to pujde.
Prvni kolo nas ceka nejlepsi tym ligy Rochester Americans, takze urcite nejsme favoriti teto serie, nicmene v sezone jsme je dokazali porazit 3x ze 7 utkani, takze nejsme bez sanci.


HW: Zlepsila se celkova uroven AHL prichodem nekolika dobrych hracu z NHL?
Tomas: Tak rekl bych ze asi urcite se zlepsila trochu, ale zase ne nejak vyrazne. Do ligy prisli hlavne mladi hraci, zadny velky hvezdy starsi tady nebyli a nemohli ani byt, takze to zase velky rozdil oproti kinule sezone nebyl, nicmene trochu se to zvedlo.


HW: Sledoval jsi ceskou extraligu, specialne pak Kladno?
Tomas: Jasne, ze jsem extraligu sledoval. Kladno letos hralo skvele. Hlavne se vratili Patera s Prochazkou a z NHL prisli Kabelkove s Jagrem, ktery Kladno nastartoval az k tomu 6.fleku. Po tech letech babrani se na poslednim miste v extralize ci v prvni lize dokonce, je to skvely uspech!


HW: Jak je mozne, ze jsi vyhral nejrychlejsiho bruslare cele souteze a v Hamiltonu jsi pote byl az druhy?
Tomas: Tak ja jsem nikdy nepatril mezi vyslovene rychly bruslare..:-) Na All Star Game mi to asi vylozene sedlo, ale jinak bych urcite nerekl, ze jsem nejak extremne rychly….:-)


HW: Jsi za morem jiz tri roky. Ceho, co jsi v Kanade dokazal, si cenis nejvic?
Tomas: Tak samozrejme prvni starty v NHL byly skvely, To byl vlastne muj sen nastoupit v NHL, pred plnou halou a navic v montrealskem Bell Centru, kde je celou sezonu vyprodano. Pocity to byly skvely. Verim, ze nebyt stavky, tak by se konto startu rozrostlo na vic nez dva..:-(. Na druhou stranu si samozrejme cenim na kazde sezone neco, kazda byla pro me necim specificka, povedena. Prvni rok, ac jsme se adaptoval jak hokejove tak jazykove a vlastne celkove mimo hokejove sem se v nabitym kadru skvelych hracu prosadil a mel 45 bodu, coz bylo docela slusne cislo, na to, jak byl kadr nabity v te dobe. A samozrejme jsme hrali finale AHL, coz byl skvely uspech a velka zkusenost! Ve druhe sezone jsem se dostal do All Star Game AHL, vyhral bodovani v tymu, ale mrzelo me nepovedne play-off, myslim, ze kdybysme zabojovali vic, minimalne na dalsi kolo by to vyslo tenkrat… No a letos dalsi All Star Game + MVP v All Star Game + Nejrychlejsi bruslar hehe..:-).. A samozrejme jak jsme zminil, druha pulka sezony byla vynikajici, hrali spickove jako tym a dokazali jsme dohnat ztratu strasne velikou, coz byl takky tak trochu maly zazrak. Jak jsem napsal, kazda sezona byla necim specificka, a jsem rad, ze spis v tom dobrem slova smyslu. Ale samozrejme porad je na cem pracovat, rekl az moc je na cem pracovat v moji hre…


HW: Co bude pristi sezonu? Vratis se do Hamiltonu, pokud se NHL nerozbehne? Myslim, ze ti konci smlouva, kontaktoval te nekdo z Montrealu ohledne jejiho prodlouzeni?
Tomas: Tak co bude jeste nevim a ani to ted neresim. Nejake nabidky ci jednani budou hned po skonceni sezony, takze pak se uvidi. Montreal me nemuze momentalne kontaktovat o pristi sezone, jelikoz neni CBA tak me ani nemuzou podepsat, takze zatim nic v tomhle smeru.


HW: Kdo je v Hamiltonu nejvetsim vtipalkem mimo led? Kdo je nejvetsi “party animal”?
Tomas: Vtipalek? Tak ja bych rekl, ze asi Steve Ott, ktery je shodou okolnosti v organizaci Dallasu Stars. Ten nezavre pusu od ranniho prichodu do odpoledniho odchodu ze stadionu..:-) Ale semtam zaperli i J.P. Cote  ci kdokoliv jiny, hokejisit sou srandisti vsichni vetsinou..:-) A Party animal? To si necham pro sebe, to mezi fanousky nepatri zatim..:-)..


HW: Ktery aspekt svoji hry musis nejvice vylepsit aby jsi se dostal stabilne do NHL?
Tomas: Obranou cinnost a vhazovani.. Vetsi vyrovnanost vykonu.


HW: Ktery hrac z ceske ligy by podle tebe uspel v NHL? Nebo spise koho by jsi si od nas vzal s sebou do utoku?
Tomas: Tak to je strasne tezke rict. Ja uz sem extraligu nevidel tri roky co jsem pryc nazivo, takze se to da tezko rict. Ale takovy kanadsky styl hokeje ma na Kladne treba Milos Horava.


HW: Kadr Hamiltonu se od finale z pred dvou let radikalne zmenil. Muzes oba tymy kratce porovnat?
Tomas: To je asi neporovnatelne… V tom roce, kdy jsme hrali finale jsme meli “NHL muzstvo”.. To je ostatne videt na te dalsi sezone (2003-2004), kde vice nez 10 hracu okamzite naskocilo do NHL. (Conklin, Bergeron, Semenov, Stoll, Torres, Ryder, Bouillon, Ward, Lindsay, Hossa, Hainsey, Komisarek………..)


HW: A na zaver perlicka – Co te na hokeji nejvice vzrusuje, jaky moment je nejvice emotivni?
Tomas: Tak to je tezke rict.. Ja bych rekl, ze pro me je asi nejvzrusujici ten moment, kdy clovek vstreli branku a tribuny proste vybouchnou nadsenim, vsichni rvou, tleskaji jasaji a ja nevim co jeste.. To je asi ten nejlepsi pocit… Samozrejme pocit vitezstvi je taky urcite vzrusujici, nicmene na to vitezstvi si jakoby pripravenej, uz vis ze vyhrajes treba pet minut pred koncem, takze ta radsot proste neni tak emotivni jako ta branka.. A jeste jedna vec je hodne emotivni, kterou bych rad zazil jeste nekdy v dospele kategorii…. Po viteznem MS poslouchat svoji Narodni Ceskou Hymnu.. To je asi nejlepsi pocit!


Diky moc za rozhovor a hodne stesti nejen v letosni sezone!